donderdag 28 oktober 2010

Psy: Mystery guest als criticaster op de gesloten afdeling

Psy: Mystery guest als criticaster op de gesloten afdeling


Mystery guest als criticaster op de gesloten afdeling

Psychiatrisch ziekenhuis De Gelderse Roos heeft de primeur. Voor het eerst bivakkeerden mystery guests op een gesloten opnameafdeling van de instelling. Ervaren psychiatrisch verpleegkundigen stapten in de rol van patiënt en bespioneerden hun collega’s.

Na maanden voorbereiding verbleven in april en mei drie ervaren psychiatrisch verpleegkundigen uit de omgeving van Amsterdam enkele dagen undercover op de gesloten opnameafdeling De Riethorst, van locatie Veluwevallei in Ede. De ‘patiënten’ observeerden hun collega’s in hun doen en laten. Professionele acteurs vervulden de rol van familieleden. Verborgen camera’s registreerden de diverse interacties. De medewerkers wisten wel dat er in die periode van twee maanden mogelijk enkele mysteryguests zouden worden opgenomen, maar verder wisten zij vooraf niet om wat voor patiënten het zou gaan en wanneer deze precies zouden komen.

Gewoon aan het werk
‘We dachten bij een intake natuurlijk weleens dat een patiënt misschien een van de acteurs zou kunnen zijn. Maar we hebben niet kunnen achterhalen wie dat waren’, zegt verpleegkundige Jolieke van Ockenburg. Zij is werkzaam op de gesloten opnameafdeling. ‘Verder hebben we er niet al te veel bij stilgestaan hoor. We zijn vooral met ons werk bezig, met het geven van verpleegkundige zorg.’

Betrokken
Met die zorg zit het volgens de mystery guests redelijk goed in Ede. De undercover verpleegkundigen beoordelen hun collega’s als professioneel en betrokken, de bejegening van cliënten is goed. Daarnaast zijn er ook minpunten. De informatievoorziening kan een stuk beter. Patiënten en familieleden moeten wel heel nadrukkelijk vragen om informatie over diagnose, behandeling, medicatie en het programma, alvorens daar een duidelijk antwoord op te krijgen. Vooral familieleden worden soms slecht geïnformeerd.

Meelopen met familie
Heel verrassend zijn deze resultaten niet, maar de medewerkers van De Riethorst hebben toch veel geleerd van de undercover-operatie. Verpleegkundige Van Ockenburg: ‘Ik vond het schokkend te horen hoe vervelend het voor patiënten is wanneer wij de hele dag met rammelende sleutelbossen rondlopen. Dat heb ik me nooit gerealiseerd. En tegenwoordig loop ik ook altijd mee met de familie naar de kamer van de patiënt. Anders laat je ze te veel aan hun lot over. Ook besef ik nu veel beter hoe lang tien minuten soms voor een patiënt kunnen duren. Ik ben veel alerter geworden op tijdsafspraken.’

Huilen
Achteraf zijn de acteurs en de medewerkers bij elkaar gekomen om hun ervaringen te delen. ‘We konden elkaar veel leren’ zegt actrice/verpleegkundige “Pauline” (haar echte naam blijft geheim vanwege mogelijk nieuwe undercover acties). Zij voelde zich in het begin vooral schuldig tegenover haar medepatiënten. ‘Ik zat daar toch een verhaal op te hangen, terwijl hun problemen echt waren. Maar ik kon me eroverheen zetten, omdat het de zorg ook veel kan opleveren.’
Haar collega moest zich ook over zo’n schuldgevoel heenzetten, maar kon zich al snel heel geloofwaardig als patiënt presenteren. ‘Ik was een zwaar depressieve vrouw en ik heb daar een paar dagen achtereen ontzettend veel zitten huilen. Dat lukte me dankzij de spanning van het moment, en door me in te beelden dat ik een begrafenis bijwoonde. Ja, dan komen bij mij de tranen altijd snel.’ Beide verpleegkundigen willen zich ook op andere locaties weer als patiënt laten opnemen.
Directeur Edo de Vries van de Veluwevallei in Ede is tevreden. Hij verwacht dat ook elders undercover-operaties worden opgezet. De kosten van het mysteryguestproject bedroegen zo’n 60.000 euro. (SvD)


©Psy, 29-07-09

Misdadig, als mij dit als verpleegkundige overkomen was had ik betrokken undercover "cliënt" aangeklaagd wegens het opzettelijk voor-/ aanwenden van een andere identiteit en andere intenties. Dat je je daarvoor leent, fungeren als "neppatiënt"! Ik vind het moreel verwerpelijk dit soort acties. Er zijn genoeg, eerlijke en open, andere middelen om de kwaliteit van zorg te toetsen.
Jan Hoekstra
do 30/07
Goede zaak. Er valt nog heel wat te verbeteren en als dit daar aan bijdraagt is dat prima. Sta wel te kijken van de enorme kosten.
Daan
do 30/07
zijn ook andere disciplines 'beoordeeld'op hun functioneren? Zo niet dan lijkt mij dit een groot gemis; er zou toch door een multidisciplinair team zorg verleend worden?
Zijn 'medepatienten'geinformeerd over deze neppatienten? Zou graag weten wat clientorganisaties hiervan vinden.
Ik sluit mij helemaal aan bij de vorige reactie: volstrekt verwerpelijke manier van kwaliteitscontrole, nog los van de kosten! Welke zorgverzekeraar zit hierachter???
annoniem
do 30/07
Laten we nu niet net doen alsof we niet wisten dat die informatie voorziening te wensen overlaat. Ierdere afdeling kent zijn of haar zwarte gaten heus wel als ze bereid zijn te kijken. Kun je die 60.000 euro beter investeren met fatsoenlijke training voor verpleegkundige.
Peter Jan Langenbroek, Geldrop
do 30/07
Als je maar menselijke genoeg gedraagd(als verpleegkundige)dan weet je al wat je wel en niet kunt doen bij een patient. Je betrokken voelen in de situatie van de client en zijn familieleden geeft al voldoende (positieve)handvaten hoe om te gaan met de situatie. Het geld had beter anders besteed kunnen worden bijv. om de clienten en familieleden tegemoet komen in hun wensen. Verder had deze actie ook geen zin, omdat verpleegkundige er al van wisten wat er ging gebeuren. Je gedraagt je dan altijd anders en alert!!
Gezien alle bezuinigingen en tekorte in de GGZ is het zonde van het geld....
Betrokken hulpverleenster
do 30/07
Op zich heb ik veel waardering voor het feit dat er aandacht komt voor de kwaliteit van ggz-zorg vanuit het perspectief van cliënt en familie. Maar waarom acteurs? Ik hoop niet dat de ervaringen van de acteurs de "norm" gaan worden. Als familie van iemand met schizofrenie weet ik dat het heel wat anders is om met al je angsten, emoties én onwetendheid in aanraking te komen met ggz-zorg. De acteurs waren voorbereid, de organisatie was gewaarschuwd. Geloof me, dat is echt heel anders! Vraag voortaan aan elke patiënt en aan elk familielid wat zij nodig hebben. Het mes snijdt dan aan twee kanten. De hulpverlening weet waar de hiaten zitten en zowel patiënten als familie zullen zich serieus genomen en hopelijk geholpen voelen.
Sanne Schenkkan - familie
do 30/07
Als het leidt tot verbetering van zorg prima! Maar waarom zo verschrikkelijk veel kosten.
Anoniem
do 30/07
Op zich goed want het gaat om verbetering zorg
Belachelijk zijn natuurlijk wel de extreme kosten.
Anoniem
do 30/07
Wat een onzin! Ik vind organisaties (McDonalds etc) die hun medewerkers bespioneren verwerpelijk. Natuurlijk moet de zorg beter! Misschien beginnen om naar de patiënten te luisteren die opgenomen zijn. Ook dit project neemt de patiënt weer niet serieus.
Anoniem
do 30/07
Sowieso belachelijk!!! Slager keurt eigen vlees. Mag ik ook zo'n baantje???? Kritische cliënt. En natuurlijk voldoen ze. Pffffffffffffffffff Te belachelijk voor woorden. Ze zijn daar allemaal knettergek geworden. 60.000 euro????????
Anoniem
do 30/07
Goede aktie, wellicht een idee om dit bij het Riagg ook eens te doen.Met minder onkosten
Charlotte
do 30/07
Het is gewoon verkeerd verdeeld in de wereld. Verpleegkundigen die verpleegkundigen aan het werk houden. Kinderen zitten opgesloten in gevangenissen terwijl ze zelf het slachtoffer zijn. Psychiaters die er nooit zijn. Dodelijke medicijnen. Mensen in ontoelaatbare toestand in de isoleerCEL met bewakers erbij. Het houd maar niet op. Wat een ellende.

Ik zou bijna zeggen: a) doe normaal b) laat je niet gek maken
Anoniem
do 30/07
En alleen als je geld hebt, dan is de vrijheid niet duur.

En van wie was dat liedje ook alweer? Precies: http://www.youtube.com/watch?v=9LsqfgPx_Rw

Klein Orkest - Over de muur

Ik, ik, ik en nog eens ik.
Anoniem
do 30/07
Wat kost de gemeenschap een jaar opname in gelderse roos p.p.
Hier kost 24 uurs opname 750 euro per persoon.273.750 euro per jaar.Dit is ver boven de Balkenende norm.
Verzorging,eten,specialist,eigen plek,recreatie etc.zou ik willen doen voor een derde van de prijs 90.000 euro
THUIS ZORG OF THUISZORG KRIJGEN KAN EEN WERELD VAN VERSCHIL ZIJN.
EEN GOEDE GEZONDHEID IS ONBETAALBAAR,ZIEKTE DREIGT DIT OOK TE WORDEN.
een goed gesprek is meer luisteren dan praten.
do 30/07
Ik heb het al vaker gezegd, schaf de psychiatrie af, kost kapitalen, geef de mensen hun eigenwaarde terug, ondersteun ze financieel goed, het is tenslotte stukken goedkoper

Vergif, nul komma nul ondersteuning, directeuren met salaris boven Balkende norm

Ze bedenken ziektes om hun eigen job te kunnen behouden, ze geven elkaar werk, misselijk makende zooi
Anoniem
do 30/07
Big brother verhaal.Was het research of controlelust? Ook al zal het niet als gluren bedoeld zijn, het lijkt me een genante vertoning, waar ik me als kijker of bekene onprettig bij zou voelen. Doen alsof (hoe knap ook gespeeld)conflicteert per definitie met echtheid. En het doel kan hier nooit de middelen heiligen, want het onderzoeksdoel is te mager en te voorspelbaar.Alweer een aderlating voor de waarde van privacy in de GGZ. Welke manager heeft dit bedacht of goedgekeurd? En wat was zijn basisprofessie? Hoe is het mogelijk dat je na maanden van voorbereiding geen blijk geeft in je bericht van een ethisch dilemma omtrent de grondwaarden van je beroep?
Henk Hanekamp
do 30/07
De intentie snap ik, maar waarom zo?
Er zijn tegenwoordig toch steeds meer ervaringsdeskundigen werkzaam in de psychiatrie. Maak meer gebruik van de beschikbare ervaring en groeiende kennis binnen die groep. Dan hoeft er niet vergaderd te worden of projecten als deze wel ethisch verantwoord zijn en zo... Meer dan dat scheelt het een hoop geld, waar toch al een nijpend tekort aan is binnen de GGZ.
M.v.P
do 30/07
goed dat de GGZ eens goed onder de loep wordt genomen, maar een paar dagen is niet toonaangevend voor hoe het er uiteindelijk structureel aan toe gaat. de eerste dagen zijn de ervaringen over het algemeen wel positief, maar zijn die ervaringen na een aantal maanden behandeling ook nog zo positief?!?! bovendien zouden de andere afdelingen ook onder de loep genomen moeten worden omtrent bejegening, zeker als het gaat om clienten die al langer client zijn
Anoniem
do 30/07
Twee en veertig jaar heb ik als verpleegkundige in de GGZ mogen werken, waarvan de laatste zeven jaar bij de Gelderse Roos.
Met grote voorsprong is de Gelderse Roos de meest paternalistische werkgever die ik al die jaren heb mogen dienen.
Dat ze nu huurlingen inzetten om hun eigen personeel te bespioneren is dus helemaal niet gek, de doen gewoon wat ze altijd doen.
Ik heb zelfs een vrij goed idee uit wiens Stalinistische koker dit onzalige plan komt.
Juridisch zal het wel in orde zijn, maar het is laakbaar, zeer laakbaar.
Anoniem
do 30/07
Er zijn geen individuele medewerkers beoordeeld. De mysteryguests waren ervaren psychiatrisch verpleegkundigen, gebonden aan hun beroepscode. De afdeling kon zich profileren, maar we zochten ook naar verbeterpunten. We hebben de verbeterpunten goed in beeld gekregen. Door de betrokkenheid van de medewerkers belandden de aanbevelingen niet alleen maar in een rapport, maar werd de implementatie van de gewenste verbeteringen direct en gemotiveerd ter hand genomen. En die kosten: dat zijn voor het overgrote deel investeringskosten geweest van het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde.
Folkert Brandsma, klinisch psycholoog/psychotherapeut de Gelderse Roos
do 30/07
Ik weet tips voor de mysteryguest patient. Geleerd van Sittardse Orbis GGZ. Zeg dat je geen familie hebt, die in je is geinteresseerd en laat doorschemeren dat je veel geld bezit. Dan zit je zomaar in de isoleercel met valse beschuldiging dat je suicidaal bent. En: Laat een zogenaamde kennis (die jou zogenaamd wil bestelen) contact opnemen met de verpleegster en huiver over wat de verpleegster doet.
Juriste
do 30/07
Als die 60.000m euro nu eens besteed was aan VIA, had die instelling misschien wel open kunnen blijven.
Jolanda
do 30/07
Is al met al wel een creatieve manier om een objectieve externe audit te doen op de kwaliteit die daar geleverd wordt. Hebben jullie mystery guests nog iets gemerkt van het kwaliteitsbeleid waar tegenwoordig al die instellingen voor gecertificeerd zijn? Of bestond dat alleen maar op papier? Het papier waarmee patiënen hun kont mogen afvegen als ze in de separeer zitten? En vergeet niet jullie eindrapport ook op te sturen naar de Raad voor Accreditatie (www.rva.nl) die zou moeten waken of certificeerders wel terecht een certificaat uitdelen. In de detailhandel ben ik wel eens helemaal officieel en helemaal legaal mystery guest geweest en deed ik ook nog eens de statistische analyse op de resultaten en werd ik er nog voor betaald ook. Met belangstelling zie ik het eindrapport tegemoet

Guus uit Utrecht, Amsterdamsestraatweg
do 30/07
P.S., stuur ook eens een infiltrant naar de Zorgverzekeaars om boven water te krijgen hoe daar de zorg wordt ingekocht. Maar daar zijn wel goede acteurs voor nodig.
Guus uit Utrecht, Amsterdamsestraatweg
do 30/07
GEWELDIG!!!!
IK PRIJS DIT! IK ROEP DIT AL EEN HELE TIJD DAT DIT MOET GEBEUREN.
BIJ MIJ IN DE WINKEL KWAMEN OOK MYSTERIE SHOPPERS. DUS IK VIND 'T ZEKER NOODZAKELIJK IN DE ZORG!
IK VIND,NIET MEER DAN NORMAAL.
IK VIND ZELFS,DAT 'T VAN TE VOREN NIET GEMELD MOET WORDEN! DAN KRIJG JE EEN EERLIJK BEELD VAN HOE ER GEWERKT WORDT,WANT ANDERS ZIJN ZE TOCH OP HUN HOEDE. TERWIJL ER ZAT DINGEN GEBEUREN DIE ABSOLUUT NIET DOOR DE BEUGEL KUNNEN,EN DIE ZUL JE DAN OOK NIET MEEMAKEN.
EN 'T PERSONEEL HOEFT NIET BESCHERMD TE WORDEN MAAR DE CLIENTEN!
EN WIE DIT NIET BEVALT..... HEEFT WAT TE VERBERGEN!!!!
TESSA
do 30/07
Zomaar een gek ideetje hoor....
Ik ken hele goede experts op dit gebied.
Ooit eraan gedacht het eens aan de patiënt en zijn familie te vragen?
marius
vr 31/07
Jammer dat de instellingen niet luisteren naar cliënten en hun omstanders!
Maurits
vr 31/07
Ik snap de ophef niet zo. Als je goed je werk doet heb je niets te vrezen. Vinden ze verbeter punt. Dan kan je er wat van leren en zo er nog beter zijn voor je cliënt. Dus wat is nou het probleem? Wat de cliënten betreft. Die worden hopelijk hier door beter gehoord. Ik hoop dat ze er achter zullen komen. Dat de beste manier om de zorg te verbeteren is. Te luisteren naar de cliënt. Samen te werken met de cliënt en niet de domineren. Als er iemand is die weet wat de cliënt nodig heeft om beter te worden. Is het 9 van de 10 keer de cliënt zelf. Het is een dure manier om er achter te komen maar als dat lukt en er wordt wat mee gedaan. Is het wat mij betreft geld goed besteed.
We horen veel. Maar luisteren weinig.
vr 31/07
"psychiaters", "verpleegkundigen", what the heck, eigenlijk zou je ze zelf eens moeten opsluiten in een isoleerCEL, zonder uitzicht op beter. Kijken hoe ze dan piepen.
Humor op: http://www.geneeskundestudent.nl/taal/moppen
Neuroten
Neuroten bouwen luchtkastelen. Psychoten leven daarin en psychiaters halen de huur op.
Verschillen psychiater en patiënt
De twee grootste verschillen tussen de psychiaters en de patiënten in een inrichting zijn: 1... De psychiaters hebben de sleutel, en 2… Niet iedere patiënt denkt dat hij God is.
Anoniem
vr 31/07
ik hoop dat ze ook binnnekort op de afdeling komen waar ik zit.
karin
zo 02/08
Kent u nog Bananasplit. Een slachtoffer werd in een bizarre situatie gebracht en op het hoogtepunt van de uitzending sprong Ralf Inbar achter het decor. In de Gelderse Roos deden verpleeg-kundigen zich voor als patiënt. De bedoeling was om te onder-vinden wat een janboel het is en dit aan de kaak te stellen. De projectmanager was bij NOVA voor een toelichting en was erg te spreken over het project. Ook andere instellingen gaan hier gebruik van maken. Ik zal in mijn gesprekken rekening houden met nep-patiënten. Wellicht kan in de volgende druk van ‘het psychiatrisch interview ‘ de vraag ‘bent u een echte patiënt’ standaard worden opgenomen.
JGF Tabeling, psychiater
ma 03/08
Jammer dat er niet meer ervaringsdeskundigen werken in de zorg!
maurits
di 04/08
Beste mijnheer Tabeling,
ik maak mij ook zorgen, maar eerder om het volgende.
Eigenlijk is het schandalig dat de mystery guest's onnodig bedden bezet houden van mensen die werkelijk eindeloos voor opname op wachtlijsten moeten [eigen ervaring]
En nogmaals , de ervaring van patiënten over hun behandeling, daar vraagt weer niemand naar.
En die weten toch echt het beste hoe dat voelt [want hadden de mystery guest's b.v. ook medicatie al dan niet met dwang, want dan voelt het toch echt heel anders?]
groet Marius
wo 05/08
Grappig: Hoe maak je jezelf belachelijk !!!!!!!!!
ex medewerker
wo 05/08
Depressief spelen is heeeeeeel iets anders dan depressief zijn, en de bejegening wordt dan ook wel mega anders ervaren.
Je collega's beoordelen, lekker objectief, te zot voor woorden.
Ze zijn daar te gek om los te lopen.
familie
wo 05/08

Meneer de psychiater, dan ook eerlijk zeggen: zijn die pillen echt of is het een placebo?
Anoniem
wo 05/08
Deze inzet van mystery guests spreekt me niet aan. Ook ik heb wel eens gedacht 'Medewerkers zouden opgenomen moeten worden'. Dan dacht aan de kracht om van vanuit ervaring te leren wat opgenomen zijn met je doet. Het lijden van mensen met een psychiatrische ziekte is niet na te bootsen. Dat blijft een wezenlijk verschil.

Ik vind dat de kwaliteit het beste beoordeeld kan worden door de betrokkenen zelf en dat er teveel geld en tijd gaat naar onderzoek (naar de bekende weg). Invoeren van vaak eenvoudige verbeteringen wordt onderbelicht. Het gaat om beter doen. Daarom heb ik met clienten een aanpak ontwikkeld waarmee we energie steken in de verbetering van de kwaliteit na een korte analyse van wat er schort. Zelf een opname ervaren is wellicht leerzaam voor werkers in de zorg.
Daphne Wiersma, Ariadne Coaching
do 06/08
Verpl.kundigen in zetten ter controle van eea in de psychiatrie.
Je kunt ook ervaringsdeskundigen in zetten,wat mij zelf wel wat lijkt ik ben dat nl.Wie kan nu beter dan erv.desk. simuleren dat er wat met je is? Ik wil het zo gaan doen. Ik heb nog wel tijd over en voor al belangstelling. Mss is dit dat een goede mogelijkheid om op de paaz te komen,wat ik toch al.als erv.desk.wilde gaan doen.
Wie heeft mij nodig,en wat vinden jullie er van?

Bouwe Penninga
vr 07/08
Hoi Bouwe Penninga,

Dus jij gaat een keer praten met Daphne Wiersma van Ariadne Coaching? Zie hierboven.
Guus uit Utrecht, gevlucht naar internetcafé in 's-Gravenhage
za 08/08
Hallo, Ik ben jos smaling en ben korsakovpatient, Ik wil ook als mysterygast spelen en kijken wat een andere instelling van mij vind. Ik ben benieuwd welke diagnose er uitkomt??? gewoon een second opinion?? en kijken hoe scherp de psychiatry werkt? groeten Jos Smaling
jos smaling. email;smaling45@hotmail.com
di 11/08
Tja, ik vind het een prima idee, zo komt er een eerlijk beeld van de verpleegkundige boven water? eerlijkheid duurt toch het langs....?
jos smaling. email;smaling45@hotmail.com
di 11/08
Over sommige reacties;
Men spreekt maar heeft geen benul waar ze over spreken..
Men noemt dat; Zeggen om wat te zeggen maar niet omdat het zinvol is en men er verstand van heeft.
Loop maar eens een dagje mee in de ggz, dan denkt men er heel anders over! Want men heeft wel degelijk een ziekte en men kan niet functioneren in de maatschappij. Dus men aan het lot over laten en ze de maatschappij in laten gaan dat is pas mens onteerend!
Met vriendelijke groet, Kristel
vr 14/08
Hoi Jos Smaling,

Is er twijfel of je wel de juiste diagnose hebt gekregen?
Guus uit 's-Gravenhage weer veilig terug in internetcafé Utrecht
zo 16/08
@Jan hoekstra: hahahaha, wat n kansloze reactie!
Ga zelf eens een paar weken op gesloten in een separeercel ofzo: kun je zien hoe GEWELDIG de begeleiding is (NOT!).
O.h.a. is "de staf" of "de verpleging" bezig met: roken, roddelen, internetten, sms-en, snacken of cliënten onheus bejegenen.
En juist dat soort "gedrag" (of heet dat MISDRAGING?) wordt pas duidelijk als men mystery-clients "behandelt".

Moet altijd denken aan het antwoord dat Kevin Spacey in K-Pax geeft aan de psychiater wanneer deze Kevin vermaant dat niet Kevin maar hij (de Pasychiater) degene is die de clienten dient te genezen: If YOU are responsible for curing these patients why haven't you done so YET?
Justanotherone
di 18/08
ze houden wel bedden bezet, voor clienten die het echt nodig hebben.
maar aan de andere kant vindt ik het wel goed dat ze kijken hoe de verpleging werkt, zien ze ook zelf dat er veel geroddeld wordt, en dat ze maar in dat hok zitten, ik vindt het niet gek dat sommige mensen gewoon achterdochtig worden.

maar ik moet eerlijk zeggen, er zijn er ook wel die echt goed hun werk doen !!
en die luisteren naar de client, echt het is zo belangrijjk om aan de client te vragen, hoe gaat het met je vandaag ?
karin rotmensen
do 20/08
Hoi Karin,

Van een instelling weet ik dat ze dat hok bewust hebben afgeschaft, zodat hulpverleners en cliënten zich weer onder elkaar bevinden. Nu maar hopen dat andere instellingen dat voorbeeld gaan volgen. En als alle cliënten volgens een goede marktwerking alleen naar hokloze instellingen gaan met ook geen separeer, dan leggen alle foute instellingen meteen het loodje.
Guus
do 20/08
vraag: klachten over de riethorst hoe kun je die indienen zonder de pvp?
onbekend
vr 21/08
Hoi Onbekend,

Als het goed is dan liggen in elke instelling folders goed in het zicht waarin precies staat langs welke wegen je een klacht kunt indienen. Heb je al goed om je heen gekeken? En waarom ga je niet naar de PVP? Die is toch onafhankelijk? Overigens vindt een vriendin van mij dat als ik werk zou gaan doen waar ik echt achter sta, dat ik dan een PVP zou worden.
Guus die nog niet de stap durft te nemen om PVP te worden
zo 23/08
Hallo, waar en wanneer kan ik een secondopinion aanvragen? Bij mij is het syndroom van korsakov vastgesteld?? Ik vraag mij af, wat moet ik met deze diagnose, Men komt alleen maar met adviezen,daar had ik zelf ook op gekomen! Dus de zin en onzin van behandeling staat bij mij centraal.....?
jos
wo 26/08
Wat een vertoning. De isoleer en dwangmedicatie kon niet eens in gezet worden. Ik ben zelf bijna dood gegaan in de isoleercel van de Riethorst in 2005. Heb een bijna dood ervaring gehad. Was ernstig ziek van ongeluk (intensive care) en werd op dag 5 ingespoten met voor mij gevaarlijke midde;len, waardoor ik bijna dood ging of in coma raakte, Er was geen bewaking van in de avond 9 uur tot 9 uur in de ochtend kwam niemand. Wil de Riethorst zich van blaam zuiveren? Door dit undercover onderzoek.
Roosblom
ma 31/08
Een ieder die voorwend dat hij ziek is en behandeling vraagt en die ander daarbij in de maling neemt is een hufter.
Bert Aben
zo 06/09

Geen opmerkingen:

Een reactie posten