maandag 22 november 2010

Congres Voeding & Psyche: Verband autisme en XMRV wordt sterker

Congres Voeding & Psyche

Verband autisme en XMRV wordt sterker
28 september 2010 Er komen steeds meer aanwijzingen dat autisme thuishoort in het rijtje ‘multisysteemziekten’ waarbij het retrovirus XMRV een rol speelt. Toen XMRV-onderzoeker dr. Judy Mikovits zich ‘stortte’ op ME/CVS-patiënten en bij hen het retrovirus aantrof, ontdekte ze dat de kinderen van deze patiënten vaker dan gemiddeld lijden aan autisme. Omdat Mikovits weet dat dit type virus kan worden doorgegeven van moeder op kind – bijvoorbeeld via moedermelk – besloot ze een aantal kinderen met autisme te testen. Ongeveer 40% bleek besmet met XMRV.
Inmiddels begint het erop te lijken dat dit percentage wel eens veel hoger kan uitvallen. Tijdens de 1e Internationale Workshop over XMRV, die eerder deze maand plaatsvond in de VS, presenteerde Mikovits samen met anderen een opmerkelijke poster. Het betrof een onderzoek in Amerikaanse families waar ME/CVS, fibromyalgie, chronische Lyme en/of autisme voorkomt. Van de 17 kinderen met autisme bleken er 14 besmet met XMRV (82%). Dit percentage ligt akelig dicht bij de XMRV-percentages in ME/CVS-patiënten.
Eind 2009 vertelde Mikovits al op een regionale tv-zender in Nevada dat het verband tussen XMRV en autisme mogelijk kan verklaren waarom vaccinatie in sommige gevallen autisme uitlokt. Dit zou dan het geval zijn bij kinderen met een onderliggende latente XMRV-besmetting, die dan door vaccinatie wordt geactiveerd.
Tijdens de XMRV-workshop werd onderzoek bij apen gepresenteerd dat hierbij lijkt aan te sluiten. Makaken die opzettelijk besmet waren met XMRV, maar waarbij het retrovirus in het bloed na enige tijd niet meer te traceren viel, kregen injecties met lichaamsvreemde peptiden. De injecties imiteerden een acute infectie, een vaccinatie of een acute blootstelling aan schimmels. Nadat de peptiden waren toegediend, trad in het bloed een sterke reactivatie op van infectieus XMRV.

Abstract Book. 1st International Workshop on XMRV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten